fiskbiffar med lime

Hoppas ni alla har haft en härlig påskledighet, visst känns det som att dagarna rent ut sagt har flugit oss förbi? Jag har hur som helst haft en väldigt mysig påskhelg, igår kom Mamma & Jocke hit på besök och utöver det har vi ju hunnit med att träffa CJ’s föräldrar, min Lillebror och även en del vänner.

Jag har mjukstartat arbetsveckan redan idag och mötte upp Linda för ett tidigt Bloggmöte följt av några timmars ekonomiarbete, det passar med andra ord väldigt bra att middagsingredienserna redan låg i kylen och väntade på att bli tillagade. Ännu en maträtt ifrån Mat & Ro som jag bara måste dela med mig utav: nyttigt, fräscht och otroligt välsmakande!

IMG_3300

Fräscha, närproducerade råvaror!

IMG_3303

IMG_3310

IMG_3323

Recept (för två personer)

1/2 lime

ca 300g fiskfärs

1 ägg

1/2 blomkål

1/2 gurka

1/4 purjolök

1/2 chili (vi använde dock en hel)

1dl majonäs

Pofiber

smör, salt, svartpeppar, vitpeppar

Riv det yttersta på limen och pressa ur saften. Blanda fiskfärsen med ägg, limeskal och saft. Krydda med salt och vitpeppar. Dela blomkålen i mindre buketter och koka den mjuk i lättsaltat vatten i ca 5 min. Hyvla gurkan i långa remsor med en potatisskalare. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Finhacka chilin. Häll av blomkålen och skölj den i kallt vatten. När den är helt kall, blanda den med gurkan, purjolöken och majonäsen. Krydda med salt, svartpeppar och chili efter smak. Forma biffar av fiskfärsen, vänd dem i pofiber (tunt lager) och stek dem sedan i smör på medelhög värme (OBS! stek inte för länge, vi råkade göra våra något torra). Servera biffarna med blomkålssalladen.

IMG_3335

Jag har aldrig ens tänkt tanken på att tillaga fiskbiffar förut, så himla enkelt och så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.