fantastiskt god äggröra med groddar och bacon

Det är väl ingen som har missat att vi sedan någon månad tillbaks blev med Matkasse?

Hur som helst vill jag bara skriva några ord om hur nöjda vi är med variationen i kassen, många gånger så tittar vi på varandra och ser frågande ut då det i vissa rätter endast ingår några fåtal ingredienser. Hur kan något som kräver så lite bli en god maträtt? Det är något som Mat&Ro gång på gång har överbevisat, som med den här äggröran som kanske inte ser mycket ut till världen men smakade gudomligt gott och passade som handen i handsken för oss efter en något överförfriskad Valborgsmässoafton.

Så himla skönt att ha alla ingredienserna på plats och dessutom inte behöva fundera på vad man ska tillaga, man plockar bara fram sitt lilla recept och tillhörande ingredienser ur kylskåpet. Bättre än så kan det inte bli!

IMG_4643

Recept (2 pers)

6 ägg

1 1/2 dl grädde

1 1/2 paket bacon

1/2 paket böngroddar

1/4 purjolök

1/4 påse riven ost

1/2 påse bladspenat

Salt, vitpeppar

Knäck äggen i en skål, tillsätt grädde och blanda ihop. Krydda med salt och peppar. Stek bacon krispigt i en stekpanna. Skölj groddarna, ansa och skölj purjolöken, skär den tunt. Fräs groddar och purjolök i smör i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt äggröran och osten. Rör om tills det koagulerat/stelnat. Servera med bladspenat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.