AK-Peel – sista behandlingen

I veckan var jag åter igen på Akademikliniken där jag fick min sista AK-Peel-behandling, nu har jag alltså gått på fem behandlingar där jag inom loppet av några månader successivt stimulerat min hud till nybildning. Med den här peelen i kombination med dermaplanning (läs tidigare inlägg här) avlägsnar man orenheter i porerna samt gamla och skadade hudceller.

Direkt efter en behandling känns huden verkligen baby-len, en fantastisk känsla som jag önskar hade hållit i sig för all framtid. I ett längre perspektiv har jag upplevt att min hud har blivit jämnare, jag har mindre kvisslor gentemot vad jag brukar ha och generellt har jag en renare känsla i ansiktet. Att ta hand om sin hud är ju en ”on going process” och man måste konstant underhålla den för att bevara ett resultat som man är nöjd med, jag kommer helt garanterat att signa upp för ännu en kur efter sommaren och har de senaste åren fått en helt ny syn på det där med att underhålla sig själv och unna sig vad jag kallar ”vardagslyx”.

Jag vill skicka mina varmaste rekommendationer till Akademikliniken och mina hudterapeuter Madeleine Olsson och Daria Tönnäng som jag direkt fick förtroende för, så fort jag satte mina fötter innanför Akademiklinikens dörrar har jag blivit väldigt väl omhändertagen. De är otroligt pålästa inom sitt område och har gett mig väl användbara tips till hur jag framöver ska sköta om min hud som är extra känslig och torr.

IMG_2643

IMG_2645

IMG_2639

IMG_2642

Till hösten ska jag dessutom göra en behandling för brustna blodkärl, det gör man genom ett varsamt laserljus som förstör blodkärlet utan att skada omkringliggande vävnad. Jag har framförallt ett blodkärl som är väldigt synligt precis på näsan och det är något som jag själv upplever som störande. Lasern kallas Färgämnelaser (VBeam laser) och oftast räcker det med 1-3 behandlingar för att helt eliminera blodkärlet. Lasern är även effektiv mot ärr, acneärr, vårtor, rosacea, psoriasis mm.

IMG_4892

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.