med sängen i fokus

Vårt val av säng var egentligen inte särskilt svårt, vi hade redan innan en klar bild av hur den skulle se ut och i ett tidigt skede kunde vi utesluta ett flertal leverantörer på marknaden. Innan vi gjorde vårt slutliga val bestämde vi oss dock för att ändå åka ut och provligga de olika fabrikaten, prata med försäljarna och jämföra priser i förhållande till kvalité. Utseendet på sängen spelade minst lika stor roll som kvalitén, sängen är trots allt en otroligt viktig inredningsdetalj vilket jag hade önskat att fler försäljare kunde ha förståelse för.

Som säljare ska man ha förmågan att kunna sätta kundens önskemål och behov som prio ett och det var först när vi kom till Sängbutiken som vi upplevde att den förståelsen fanns, självklart var vi ute efter en ergonomisk säng men vi ville ju såklart också att den skulle passa in i vår övriga inredning i hemmet. För er som inte redan har läst mitt inlägg om inköpsprocessen kan göra det här.

IMG_5056

Den knapp-beklädda gaveln var något som vi var fast beslutna om att vi ville ha och då hade vi såklart inspirerats av Carpe Diem som låg något över vår budget, därför blev vi otroligt glada när vi slutligen fann Vikingsängen som är den som både till utseende och kvalitét kan liknas med en Carpe Diem men till en något mer human prislapp. Vi var också fast beslutna om att det var en Continentalsäng (dubbla madrasser) vi var ute efter och att den till färgen skulle vara beige, allt annat var vi till en början ganska nollställda på och behövde sannerligen input ifrån en bra försäljares branschexpertis.

IMG_4999

IMG_5009

IMG_5015

IMG_5036

IMG_5040

Efter en grundlig genomgång av Vikingsängens alla egenskaper och valmöjligheter när det kommer till madrasstyp bestämde vi oss för att gå all in och föll med andra ord för alternativet med 7 zoner av pocketresårer som är anpassade efter varje enskild del av din kropp. Man behöver tex mer stöd vid midjan och svanken för att ryggen ska bli helt rak när man sover på sidan. För mig blev det här en ”aha-upplevelse” och jag förstod plötsligt varför jag allt som oftast hade ont i axeln när jag legat på sidan en hel natt, den behöver ju såklart sjunka ner lite längre än tex huvudet och midjan. En madrass utan resårer ger alla resårer lika mycket motstånd över hela sängen.

Man kan även välja en 5- eller 3-zonig madrass där man istället för att dela upp madrassen i 7 zoner slagit samman bålen och midjans zoner. Varje fördelning av zoner passar för olika typer av kroppsbyggnader så om ni är påväg att investera i en ny säng kan jag verkligen rekommendera er att ta vägarna förbi Toftanäs och Sängbutiken.

IMG_5052

Även tavlan har funnit sin plats i sovrummet och nu känns det också som att de övriga detaljerna har kommit till sin rätt, det saknas bara en vas med levande blommor men dessvärre hade dessa i princip dött över natten då jag väl hade tagit mig tid till att fotografera vårt sovrum så det fick helt enkelt bli utan levande blommor vilket vi annars allt som oftast har här hemma.

IMG_5044

IMG_5003

IMG_5010

Ni som följt mig här på bloggen vet också vilka bekymmer jag har haft med att hitta förvaringslådor ovan garderoberna och ni ska tro att jag skrek rakt ut när jag plötsligt fann lösningen i korgvariant, visst blev det lite mer ”stylish” än om vi skulle haft vanliga papplådor? Jag är hur som helst otroligt nöjd med vår sovrumsinredning och det som kvarstår är väl egentligen bara en ny taklampa, sen ska förresten Sängbutiken få in ett helt nytt sortiment av påslakan så vi ska faktiskt dit ännu en vända i slutet av maj.

IMG_5068

Inspirationen till det här med korgvarianten fick jag då vi strosade omkring på NK och jag plötsligt insåg att precis varenda inredningsbutik och även klädbutikerna hade anammat den här trenden och hade olika förvaringslådor i korg som butiksinredning.

IMG_5066

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.