Zucchiniraggmunk, en favorit i LCHF-kassen

IMG_3337

En av favoriterna i förra veckans LCHF-kasse var lite oväntat zucchiniraggmunkarna med fläsk! En maträtt jag aldrig annars hade fått för mig att tillaga, vilket är en av tjusningarna med att prenumerera på matkasse! Jag blir alltid lika glad när jag kan addera ett favoritrecept till vår lilla samling och det här är utan tvekan ett som kommer att arkiveras och därför vill jag även dela med mig av receptet till er.

Recept:

5 ägg

1,5 dl grädde

0,5 dl kokosmjöl (OBS!! Läs inte fel, jag råkade först läsa det som kokosmjölk!! Vi använde istället mandelmjöl eftersom vi hade detta hemma och det gick precis lika bra)

1 tsk fiberhusk

0,5 tsk salt

1 zucchini (ganska stor)

ca 700 gram fläsk

Osötad lingonsylt

Rör ihop ägg och grädde. Vispa ner kokosmjöl, fiberhusk och salt. Låt smeten stå och svälla en stund. Dela zucchinin på mitten på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet rakt ner i smeten. Stek fläsket, lägg i en form och håll varmt. Stek små plättar (ca 0,5 dl) av zucchinismeten på medelhög värme i smör. Servera zucchiniraggmunkarna med lingon och fläsk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.