En nyttigare version av brownies

Nu hörrni! Nu kände jag att det var dags för mig att dela med mig av detta alldeles fabulösa receptet som min kära väninna Ingrid skickade över till mig för någon vecka sedan. Bortsett från igår när jag gjorde ett rejält undantag och proppade i mig säkert ett kilo godis när jag och Amanda gick på bio så lyckas jag faktiskt hålla mig ifrån snask i bemärkelsen ”snask med socker i” under veckodagarna!!

Jag har dock kommit fram till att jag behöver min stund på kvällen där jag ”unnar mig något” och det där ”något” ska ju vara något som man njuter av att äta och tro mig, de här browniesarna är så goda att jag för all framtid skulle kunna byta bort det ”onyttigas snasket” mot att enbart äta dessa som för övrigt innehåller svarta bönor! Hur nyttigt låter inte det då?!

IMG_8752

IMG_8898

Recept:

1 paket förkokta svarta bönor, cirka 290 gram

10 urkärnade färska dadlar

2 ägg

i dl kallpressade kokosolja

4 msk kakao

1 tsk vaniljpulver

2 tsk bakpulver

100 gram sockerfri mörk choklad, minst 70% (vi körde 85 gram och 85%)

3-4 msk agavesirap eller valfri sötning (vi körde någon annan sirap som vi hade hemma i köksskåpet)

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att skölja ur bönorna och kärna ur dadlarna, mixa detta till en jämn smet. Smält chokladen och vispa kokosolja, ägg och den smälta chokladen i en annan skål. Rör ner kakao, agavesirap, bakpulver och vaniljpulver i samma skål och blanda till slut ner de mixade bönorna och dadlarna. Blanda till en jämn och fin smet. Klä en lite mindre ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper och häll i smeten (nu vet jag i och för sig inte om vår form var av den mindre sorten). Toppa med hackade nötter, vi använde mandlar (ifrån Nutisal såklart), och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Brownien är ganska kladdig när man tar ut den och behöver stå en stund. Vi satte in den i frysen och smakade den först dagen efter att vi tillagade den.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.