En perfekt fredagsmåltid i sann LCHF-anda!

IMG_8915Vi passade på att tillaga fredagens meny redan igårkväll vilket passade sådär klockrent med tanke på att vi har tagit ledigt ifrån jobbet idag och därför hade lite av en fredagskväll redan igår! För er som eventuellt har missat det prenumererar vi på Mat&Ro’s LCHF-kasse och har nu påbörjat en ny omgång, vi brukar köra på två månader i taget och sedan håller vi en paus för att när fantasin tryter åter igen låta experterna stå för menyn och dessutom servera råvarorna som självklartvis är närproducerade och krispigt färska. Ibland är det verkligen skönt att slippa tänka på middagen, den ska ju alltid finnas där så det är lite av en ”never ending story” och jag vet inte hur många gånger som vi har kommit till en punkt där vi känt att vi förätit oss på alla våra maträtter och det är då som jag är sådär extra glad över att matkassen dimper ner i brevinkastet (höll jag på att skriva) men jag menar såklart utanför dörren.

Det här med matkasse är verkligen så smidigt, numer kan man till och med hålla koll på vart chauffören som delar ut matkassarna befinner sig via en gps-tracker och på så vis vet man vilken tid man ska försöka att hålla sig hemomkring. Man får dessutom ett sms skickat till sig när det är mellan 20-30 minuter innan chauffören är framme och det är ju klockrent! Hur som helst, jag tänkte dela med mig av detta smarriga receptet som både jag och CJ gav högst betyg av veckans alla maträtter:

IMG_8923Ni har väl inte missat att jag tävlar ut en Matkasse ifrån Mat&Ro, på måndag kommer jag att dra en vinnare så än är det inte för sent att deltaga. Ni finner tävlingsinlägget här (klick).IMG_8926Recept 2 personer:

Ca 350 gram högrevsfärs till två burgare

1 tsk Liquid smokey (riktigt god smaksättare!!!)

1/2 spetskål

1/8 solovitlök

1/4 rödlök

1/4 fetaost

1/2 dl majonäs

1 tomat

1/2 gurka

1/2 romansallad

olivolja, salt, peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färs med liquid smokey, salt och peppar. Forma burgare av färsen. Dela kålen i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 20 min. Riv vitlök och hacka löken fint. Blanda ner lökarna och smulad fetaost i majonäsen. Smaka av med salt och peppar. Skiva tomat och gurka. Bryt av salladsblad. Stek burgarna ca 4-6 minuter på varje sida (nu gjorde vi ganska tjocka burgare och stekte dem därför lite längre). servera dem i salladsblad med grönsakerna, en klick fetaostkräm och den rostade kålen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.