Kyckling med smörad tomatguru

IMG_0226Recept (4 portioner):

1 msk soja

4 tsk sambal oelek (vi använder några matskedar)

1/2 dl chilisås

2 pkt kycklingdrums

2 broccoli

12 dl vatten

1 burk körsbärstomater (konservburk)

1/2 msk basilika torkad

1/2 citron

ca 100 g smör

Salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop soja, sambal oelek och chilisås. Krydda kycklingen med salt och peppar. Gnid in den i marinaden, lägg på en plåt och sätt in i ugnen ca 30 minuter. Dela broccolin i mindre bitar. Skala och riv stammen. Bryn broccolin (inklusive den rivna stammen) i smör, krydda med salt och peppar. Häll över vatten, körsbärstomater, basilika och citronsaft. Låt sjuda ca 5 minuter. Rör ner smör i tomatgurun, smaka av med salt och peppar. Servera ragun till kycklingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.