Söndagsmys

Första advent, visst är det mysigt? Här hemma strömmar julmusiken ut från högtalarna, CJ står i köket och lagar middag och senare ikväll ska det advents-pyntas till fullo. Själv har jag haft en över-hektisk helg och knappt varit hemma överhuvudtaget, tidigare idag mötte jag upp en fotograf för outfitsplåtning och efter det for jag raka vägen hem till Linda där resten av dagen har spenderats. Jag hoppas på att få lite bilder skickade till mig redan ikväll så att jag hinner förbereda nästa veckas outfitinlägg men fram tills dess tänkte jag i varje fall inspirera er med ännu ett smaskigt LCHF-recept som vi fick i denna veckans matkasse, jag älskar ju paj och den här blev inget undantag! Köttfärs och pajdeg är ett vinnande koncept här hemma!

IMG_4303

Recept (4 pers)

3dl mandelmjöl

1/2dl skalade sesamfrö

1 msk fiberhusk

ca 40g smör

6 ägg

ca 250g champinjoner

1/2 gul lök

1/2 solovitlök

1 tsk torkad timjan

ca 600g färs

3dl grädde

1 påse mozzarellaost

Salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, sesamfrö och fiberhusk. Tillsätt smör och 1 ägg, blanda till en jämn deg. Tryck sedan ut degen i en smord pajform och grädda i ugnen ca 8 min eller tills den fått lite färg. Skiva svamp, lök och vitlök. Stek färs, lök, vitlök och svamp i smör tills det har en gyllenbrun färg. Krydda med timjan, salt och peppar (nästa gång kommer vi krydda mer). Lägg blandningen pajskalet. Vispa ihop resten av äggen och grädde. Krydda med salt och peppar. Häll sedan äggstanningen över köttfärsen (nästa gång kommer vi nog bara köra med ungefär lite mer än hälften av äggstanningen). Fördela osten ovanpå, grädda i ugnen i ca 25-30 min eller tills äggstanningen har stannat. Servera med sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.