When it’s cold outside

IMG_5158

Det där med att hitta rätt vinterjacka är utan tvekan lättare sagt än gjort, framförallt när man bor på lite svalare breddgrader och absolut inte vill tulla på kvalitén. Jag har bokstavligt talat gått igenom Malmö-butikernas hela sortiment samt  rannsakat internets alla webbutiker och det jag kan komma fram till är att det finns ett glapp på marknaden när det kommer till klassiskt stilrena vinterjackor som även klarar av det kyliga klimatet.

Bara för att man vill ha en riktigt kvalitetsvarm jacka vill man inte gå omkring och liknas vid en Michelingubbe vilket jag upplever att många av marknadens alla jackor faktiskt ger intryck av. Jag blev dessutom överraskad av hur många jackor som inte ser mycket ut för världen, det italienska modet imponerade dock men tydligen har deras utbud inte riktigt nått fram till Sverige för jag kunde knappt finna en endaste återförsäljare i hela vårt avlånga land och när jag väl fann någon så hade de inte modellerna jag fastnat för.

Resultatet av mitt ihärdiga sökande blev slutligen att jag köpte samma modell som förra året, en Chelsea Parka från Canada Goose i färgen Navy. Jag gillar verkligen modellen och färgen på jackan, dock är jag något skeptisk eftersom den av erfarenhet tappar färg längst med sömmarna i armarna men om det händer igen får jag helt enkelt bara reklamera även denna upplagan och således börja om på ny kula.

IMG_5169

IMG_5034

IMG_5114

För mig är det superviktigt att min vinterjacka är varm och då menar jag verkligen varm för jag är otroligt frusen av mig som person, utöver det ska såklart färgen falla mig i smaken för att inte tala om modellen som jag gärna vill ska matcha min personliga stil.

Den här modellen uppfyller nästan alla mina önskemål men hade jag fått ändra på något så hade luvan sett annorlunda ut och varit lite mer som på en Woolrich-jacka där den på ett snyggt sätt ramar in ansiktet. Egentligen vill jag dessutom ha en längre modell som går nedanför rumpan, det finns en riktigt snygg variant av modellen jag köpte som är lite längre men den fanns tyvärr varken i rätt färg eller storlek så jag fick nöja mig en kortare vinterjacka.

IMG_5076

IMG_5101

IMG_5103

Fotograf: Martina Hansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.