Categories: Mat

Bakade rödbetor med getost & valnötter

Magiskt gott skulle jag vilja beskriva gårkvällens middag som vi i sällskap av ett glas rött avnjöt en helt vanlig tisdagsafton. Varför smakar vin så himla mycket bättre på en vardag? Vi brukar unna oss ett glas till middagen någon gång i veckan och igår var det en sådan dag.

För att göra rätten lite mer ”matigare” tillagade vi även färsbiffar (självklart kryddade med färsk chili), det börjar bli lite av en vana att kasta in dessa som ett litet kompliment för att min kille ska bli nöjd.

Recept:

1 kg färska rödbetor

150 gr chèvre (getost)

1 dl valnötter

Ruccola sallad

Balsamvinäger

Honung

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skölj och borsta rödbetorna. Skiva dem i lagom stora bitar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö på flingsalt.
  3. Ställ in i ugnen tills de är mjuka, ca 35 min (om du skär dem likt klyftpotatis).
  4. Servera på en bädd av ruccola. Smula osten. Ringla över balsamvinägern och honungen, strö på hackade valnötter.

 

Thessan

Share
Published by
Thessan

Recent Posts

En italiensk outfit – i väntan på min nya blogg

Jag älskar denna klänningen ifrån H&M, jag tror den kostade runt 500kr och den har…

2 dagar ago

Födelsedagsoutfiten – klassiskt och stilrent

Födelsedagsoutfiten - klassiskt och stilrent Igår var det min födelsedag, 42 år kan jag skryta…

1 vecka ago

Sydtyrolen – Tessimo

Sydtyrolen - Tessimo I Sydtyrolen som var vår andra destination på vår roadtrip bodde vi…

2 veckor ago

Ny hemsida på gång!

Ny hemsida på gång! Ville bara kika in för att berätta om att jag har…

3 veckor ago

En sann italiensk lunch på Gutshof Lana – Sydtyrolen

En sann italiensk lunch på Gutshof Lana - Sydtyrolen En av dagarna i Sydtyrolen lunchade…

3 veckor ago

Giardini di Castel Trauttmansdorffs slottsträdgård

Giardini di Castel - Trauttmansdorffs slottsträdgård Att besöka Giardini di Castel och Trauttmansdorffs slottsträdgård när…

1 månad ago