Asiatisk Färspanna
Igår kastade vi ihop en asiatisk färspanna till middag och jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet för det är verkligen en favoriträtt här hemma, äntligen kan jag äta koriander igen! Jag har haft ett uppehåll på denna krydda i ett par år, det var när jag skulle flyga till Italien som jag åkte på en magsjuka ifrån helvetet och givetvis var koriander en del av maträtten som jag åt kvällen innan denna ljuvliga magsjuka bröt ut. Visst är det märkligt hur sådant kan sitta kvar länge...Kruka: Bergs Potter / Kryddkvarnar (de främre): Kähler Design / Marmorplatta: H&M Home / Tallrik: Vinga Home
Ingredienser:
- glasnudlar
- 500 g blandfärs
- 0.5 msk sambal oelek
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk fisksås
- 1 msk strösocker (jag skippade socker)
- 1 msk japansk soja
- svartpeppar
Vitkålssallad:
- 300 g vitkål, tunt strimlad
- 2 morötter, finstrimlade
- 0.5 dl rostat sesamfrö
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 1 msk sesamolja
- salt
Till servering:
- 2 salladslökar, finstrimlade
- 1 kruka koriander, klippt
- Fräs färsen i en stekpanna till ett smul. Tillsätt sambal oelek, vitlök, fisksås, socker och soja. Stek några minuter till och smaka av med limesaft och svartpeppar.
- Blanda vitkål med morötter och sesamfrön. Vänd runt med limeskal, limesaft och sesamolja. Salta.
- Servera med salladslök, koriander och vitkålssallad.