Asiatisk Färspanna

Mat

Igår kastade vi ihop en asiatisk färspanna till middag och jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet för det är verkligen en favoriträtt här hemma, äntligen kan jag äta koriander igen! Jag har haft ett uppehåll på denna krydda i ett par år, det var när jag skulle flyga till Italien som jag åkte på en magsjuka ifrån helvetet och givetvis var koriander en del av maträtten som jag åt kvällen innan denna ljuvliga magsjuka bröt ut. Visst är det märkligt hur sådant kan sitta kvar länge...Kruka: Bergs Potter / Kryddkvarnar (de främre): Kähler Design / Marmorplatta: H&M Home / Tallrik: Vinga Home

Ingredienser:

  • glasnudlar
  • 500 g blandfärs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker (jag skippade socker)
  • 1 msk japansk soja
  • svartpeppar

Vitkålssallad:

  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 0.5 dl rostat sesamfrö
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk sesamolja
  • salt

Till servering:

  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 1 kruka koriander, klippt

 

  1. Fräs färsen i en stekpanna till ett smul. Tillsätt sambal oelek, vitlök, fisksås, socker och soja. Stek några minuter till och smaka av med limesaft och svartpeppar.
  2. Blanda vitkål med morötter och sesamfrön. Vänd runt med limeskal, limesaft och sesamolja. Salta.
  3. Servera med salladslök, koriander och vitkålssallad.
Previous
Previous

En sommarklänning...

Next
Next

Allium Millenium - så enkel men vacker