Bakade rödbetor med getost & valnötter
Magiskt gott skulle jag vilja beskriva gårkvällens middag som vi i sällskap av ett glas rött avnjöt en helt vanlig tisdagsafton. Varför smakar vin så himla mycket bättre på en vardag? Vi brukar unna oss ett glas till middagen någon gång i veckan och igår var det en sådan dag.För att göra rätten lite mer "matigare" tillagade vi även färsbiffar (självklart kryddade med färsk chili), det börjar bli lite av en vana att kasta in dessa som ett litet kompliment för att min kille ska bli nöjd.Recept:1 kg färska rödbetor150 gr chèvre (getost)1 dl valnötterRuccola salladBalsamvinägerHonung
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skölj och borsta rödbetorna. Skiva dem i lagom stora bitar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö på flingsalt.
- Ställ in i ugnen tills de är mjuka, ca 35 min (om du skär dem likt klyftpotatis).
- Servera på en bädd av ruccola. Smula osten. Ringla över balsamvinägern och honungen, strö på hackade valnötter.