Broccoligratäng
Dagen har spenderats i Helsingborg med besök på Nutisalfabriken och så snart jag kom hem därifrån dök jag raka vägen ner i sängen och tog en nap på 45 min, den här tröttheten är fruktansvärd!! Stundtals känns det som att det är påväg att vända men ibland blir det som idag, att jag inte hade överlevt utan att få sova en stund. Nu har jag precis ätit lite rester från gårdagens middag som jag serverade maken när han kom hem sent från jobbet och alldeles strax ska jag masa mig ut på en promenad, det är snart två veckor sedan jag tränade och än känns det inte som att kroppen är redo för en comeback så jag får helt enkelt nöja mig med PW's tills vidare.Hur som helst tänkte jag dela med mig av receptet till en av mina favoriträtter som det var ett bra tag sedan vi tillagade sista, nämligen broccoligratäng. Det bästa är att det dessutom blir väldigt många matlådor när man gör denna maträtten, vi försöker att hålla oss till att laga mat 2-3 gånger per vecka och då gäller det att få till så många portioner som möjligt för lagad middag är vi båda i behov utav!RECEPT500g nötfärs1 rödlök1/2 påse champinjoner2-3 broccoli (beroende på storlek)2,5dl vispgrädde1 vitlöksklyfta1 burk krossade tomater1/2 påse riven ostBabyspenat1 krm cayennepepparsalt & svartpeppar1. Sätt ugnen på 200 grader2. Bryn färsen i smör. Hacka löken och skiva champinjonerna, låt fräsa med de sista minuterna. Dela broccolin i mindre buketter.3. Fördela allt i en smord ugnssäker form.4. Blanda grädde med pressad vitlök och krossade tomater. Krydda med cayennepeppar, salt och peppar. Häll över blandningen i formen och grädda i ugnen ca 15min. Ta ut och strö över osten. Sätt in ytterligare 10min.5. Servera gratängen med babyspenaten.