Dukat för Påskbord
Ett godare påskbord
Oj så gott det kan vara med ett påskbord, i all sin enkelhet! Än så länge har vi bara hunnit äta ett påskbord men det blir minst ett till. Ikväll är vi bortbjudna på påskmiddag och jag misstänker att det blir påskmat på menyn. Favoriten på påskbordet är utan tvekan Brantevikssillen! Om ni inte har testat denna så gör det! Den är helt klart den godaste sillen som jag har ätit. Utöver sill så har vi alltid ägghalvor, köttbullar, Västerbottenostpaj, gräddfil med tillbehör och påskmust på påskbordet. Ett påskbord påminner väldigt mycket om både julbord och midsommarmat och visst är det alldeles lagom att äta denna maten tre gånger om året? För en gångs skull lyckades jag verkligen med Västerbottenostpajen som blev sjukt god. Ni finner receptet här (klick). Idag har vi haft svärföräldrarna på besök. Vi hängde några timmar tillsammans ute i trädgården. Det senaste året har vi knappt kunnat umgås på grund av Corona så det var ett efterlängtat besök. Nåväl, nu ska jag upp och fixa till mig innan vi beger oss på Påskmiddag hemma hos vännerna. Glad Påsk!