en godare och nyttigare risotto
Nu har jag tagit tag i dagen, lägenheten behövdes sannerligen en omgång och jag har till och med fått för mig att putsa fönstren. Det är faktiskt lite meditation för mig att röja hemma i lägenheten efter en intensiv jobbperiod, det är väl enda gången som jag kan känna mig tillfreds med att städa annars är det en ren pina.Hörrni, igår åt vi en fantastiskt god blomkålsrisotto serverat med kotlett. Det var första gången som jag överhuvudtaget smakade en risotto tillagad på blomkål, jag hade inte ens en aning om att det var möjligt att tillaga risotto på blomkål! All cred till Mat&Ro som gång på gång överraskar och inspirerar oss till godare matlagning.Recept 2 personer0,5 gul lök0,5 blomkål1/4 dl matlagningsvin (vi öste på lite mer)1/4 dl vatten1/2 msk grönsaksfond (vi öste på lite mer)1 msk smörca 350 g kotlett1/4 solovitlökparmesansalt svartpeppar (vi adderade även lite cayenne)Hacka löken och riv blomkålen på den grova sidan på rivjärnet. Skiva kotletten i portionsbitar, krydda med sal och peppar. Fräs löken i smör i en gryta. Häll i den rivna blomkålen och fräs i ca 2 min till. Tillsätt vin, vatten, fond och smör. Rör om och låt koka upp. Låt det småkoka i 2 min på svag värme. Ställ sedan risotton åt sidan med lock på i ca 5 min. Stek kotletterna i smör med krossad vitlök. Rör ner parmesanen i risotton och smaka av med salt och peppar. Servera med exempelvis bladspenat.