En ljuvligt god vegetarisk sommarpaj!
Jag har visserligen nämnt den här pajen vid flertalet tillfällen i bloggen nu men jag tror aldrig att jag har tagit mig tid att publicera receptet? Jag kan i vart fall inte hitta det under matkategorin och eftersom pajen är så ljuvligt god är det hög tid att även ni får chansen att prova den:Recept:1 pajsatsca 200g broccoli1 liten gul eller röd paprika1 purjolök4 dl lagrad färskriven ost (300g)3 ägg1 1/2 dl standardmjölk10-12 svarta, urkärnade oliver2-4 tomatersalt, peppar, färska örter som timjan eller oreganoKavla ut pajdegen och lägg den i en form. Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 15 min. Koka under tiden broccolin lätt, spola den sedan i kallt vatten och låt rinna av väl. Skär broccolin i stora bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Skölj och strimla purjolöken och skiva tomaterna. Blanda en smet av ägg, mjölk, hackade färska örter och 2/3 av osten. Salta och peppra. Lägg resten av osten direkt på det förgräddade pajskalet. Lägg sedan dit broccolibitarna, paprika, purjostrimlor och oliver. Slå äggsmeten över och lägg till sist på tomaterna. Grädda i 200 grader 35-40 min. Servera gärna med kyckling, sallad och någon smaskig örtsås.Recept på pajskal, blanda ihop nedan ingredienser:3dl vetemjöl(1 kryddmått salt)150g kylskåpskallt margarin eller smör1-2 msk vatten