En middagsskräll!!
Vi orkade inte veckohandla i söndags och eftersom vi hade ännu en maträtt kvar ifrån förra veckans LCHF-kasse gjorde det heller inte så mycket att vi bröt på den rutinen, Mat&Ro fick helt enkelt agera räddare i nöden och det är ju inte första gången som det händer! Den här gången bjöd de dock på en riktig middagsskräll, även om de brukar överraska med att kunna få den simplaste maträtten att bjuda på spännande smakupplevelser hade jag inte så höga förväntningar på bacon och broccolisalladen som för kvällen stod på menyn. Men ack som jag fick äta upp den fördomsfulla tanken, den här rätten kommer vi sannerligen att tillaga igen!Det jag älskar med Mat&Ro är att de aldrig slutar att överraska, tänk att så enkla recept kan smaka så förbaskat gott och bara för det måste jag dela med mig av den här middagsskrällen även till er!Recept (4 pers)6 ägg3 broccoli1 1/2 rödlök3 pkt bacon1 pkt sojabönor (vi använde svarta bönor)1 parmesanOlivolja, salt, svartpepparSätt ugnen på 200 grader. Koka äggen ca 6-8 minuter. Kyl när de är klara (Vi valde att istället steka dem). Dela broccoli i mindre buketter. Skär löken i klyftor. Lägg allt på en plåt, ringla över olja, salt och peppar. Rosta i ugnen ca 15-20 min. Strimla baconet och stek krispigt. Häll av fettet på hushållspapper. Blanda ner bönorna bland broccolin, toppa med bacon och riven ost. Servera broccolisalladen med äggen.