En tomatig köttfärssås
Jag fick ett enormt sug efter hemlagad lunch och valet föll på min tomatiga köttfärssås serverat med färsk pasta smaksatt med spenat.Recept: Färsk pastaca 500gr nötfärs1 gul lök1-2 röd chilifrukt (tex spansk peppar)2 msk tomatpuré2 burkar krossade tomater (à 400g)Riven pecorino eller parmesan1. Stek köttfärsen i olja. Skala och finhacka löken. Dela, kärna (jag behåller dock fröna för att få det sådär extra starkt) och finhacka chilin.2. Mjukstek löken och chilin i stekfettet ca 3 min utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 2 min.3. Blanda tomaterna i lökfräset. Låt småkoka 6-7 minuter. Tillsätt köttfärsen och låt det bli varmt.4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.