färsbiff med coleslaw
Ännu ett tips ifrån min kära kollega, hon sätter i princip veckomeny för mig och CJ och vi är så otroligt nöjda med precis varenda maträtt! Jag har till och med börjat att se fram emot matlagningen som blir lite av ett spänningsmoment var gång man testar ett nytt recept och det gör vi minst en gång i veckan, det bästa av allt är att jag lagrar på mig alla de bästa recepten här på bloggen så att även ni kan få er en dos med inspiration. Den här middagen kastar ni ihop i ett nafs och tro mig, ni kommer älska den! Till och med CJ kunde äta utan extra kolhydrater och tyckte att bulgur'n som han hade kokat i syfte att ha som tillbehör var överflödig...Recept1 gul lök1/2 vitlökca 600 g fläskfärs (vi använde nötfärs istället och gjorde biffar för ett helt kilo när vi ändå var igång)2 dl majonäs1/2 vitkålshuvud (vi använde hälften av den lilla varianten, det finns ju även ett gigantiskt vitkålshuvud)1 rödlök1 påse spenat1 dl creme fraiche2 tsk vitvinsvinäger2 msk dijonsenapsmör, salt, svartpepparHacka löken och vitlöken, blanda den med färsen och 1 dl av majonäsen (vi använde 1 äggula istället för majonäs i biffarna). Krydda med salt och peppar. Forma biffar av färsen och stek i smör tills de är genomstekta, ca 5-7 min på varje sida. Strimla vitkålen och rödlöken. Skölj spenaten. Blanda resten av majonäsen med crème fraichen, vinägern och senapen. Vänd ner kålen och spenaten, smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med coleslawen.