fetaostfyllda biffar med smörstekt purjolök

Mat

Nu är vi inne på tredje veckan med LCHF-kassen ifrån Mat&Ro och precis som de två förra leveranserna bjöd nu även denna kassen på en fantastisk start på veckan, vi har precis avnjutit måndagens recept som bestod av fetaostfyllda biffar med smörstekt purjolök. Att äta nyttigt behöver sannerligen inte betyda att man inte ska äta gott: lättlagade, nyttiga och fantastiskt goda recept är något som Mat&Ro har lyckas med och därmed vill jag skicka mina varmaste rekommendationer till er som ännu inte har testat att prenumerera på en matkasse. Ni kommer att bli helt fast!IMG_4578Recept (2 pers)ca 300g färs1/2 dl creme fraiche1/2 msk kalvfond1 ägg1 tsk torkad oregano1/2 okt fetaost (vi körde dock i en hel paket)1/4 citron1/2 purjolök1/2 zucchinismör, salt, svartpeppar (vi kryddade även med chilipulver)Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färs, crème fraîche, kalvfond, ägg, oregano, salt och peppar till en smet. Låt svälla i ca 5 min. Smula i fetaosten och forma biffar. Stek biffarna i smör tills de fått fin färg, sätt in i ugnen i ca 20 min. Ansa, skölj och skär purjolöken i grova bitar. Skiva zucchinin. Fräs i smör och krydda med salt, peppar och pressa över citronsaft. Servera!

Previous
Previous

konferens i Båstad

Next
Next

CONDECO