fiskbiffar med lime
Hoppas ni alla har haft en härlig påskledighet, visst känns det som att dagarna rent ut sagt har flugit oss förbi? Jag har hur som helst haft en väldigt mysig påskhelg, igår kom Mamma & Jocke hit på besök och utöver det har vi ju hunnit med att träffa CJ's föräldrar, min Lillebror och även en del vänner.Jag har mjukstartat arbetsveckan redan idag och mötte upp Linda för ett tidigt Bloggmöte följt av några timmars ekonomiarbete, det passar med andra ord väldigt bra att middagsingredienserna redan låg i kylen och väntade på att bli tillagade. Ännu en maträtt ifrån Mat & Ro som jag bara måste dela med mig utav: nyttigt, fräscht och otroligt välsmakande!Fräscha, närproducerade råvaror!Recept (för två personer)1/2 limeca 300g fiskfärs1 ägg1/2 blomkål1/2 gurka1/4 purjolök1/2 chili (vi använde dock en hel)1dl majonäsPofibersmör, salt, svartpeppar, vitpepparRiv det yttersta på limen och pressa ur saften. Blanda fiskfärsen med ägg, limeskal och saft. Krydda med salt och vitpeppar. Dela blomkålen i mindre buketter och koka den mjuk i lättsaltat vatten i ca 5 min. Hyvla gurkan i långa remsor med en potatisskalare. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Finhacka chilin. Häll av blomkålen och skölj den i kallt vatten. När den är helt kall, blanda den med gurkan, purjolöken och majonäsen. Krydda med salt, svartpeppar och chili efter smak. Forma biffar av fiskfärsen, vänd dem i pofiber (tunt lager) och stek dem sedan i smör på medelhög värme (OBS! stek inte för länge, vi råkade göra våra något torra). Servera biffarna med blomkålssalladen.Jag har aldrig ens tänkt tanken på att tillaga fiskbiffar förut, så himla enkelt och så gott!