Stekt gnocchi med Salsiccia-ragu
Recept - Stekt gnocchi med Salsiccia-ragu
500g Potatisgnocchi
1 förpackning riven pecorino
1st gul lök
400g Salsicciafärs
1 förp. krossade tomater
2tsk torkad oregano
1/2 förpackning Babyspenat
2st vitlöksklyftor
1tsk olivolja
1msk tomatpuré
2tsk vitvinsvinäger
2krm socker
salt, svartpeppar
Lägg potatisgnocchin i en skål och täck med kallt vatten. Låt stå i minst 5min.
Finhacka den gula löken och vitlöken. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn salsicciafärsen i 2-3 minuter. Tillsätt lök och vitlök. Fräs i ytterligare 2-3 minuter. Rör ner tomatpuré, vitvinsvinäger, krossade tomater, socker, torkad oregano, salt och peppar. Sjud 4-5 min. Stek gnocchin i 3-5 min tills den har fått färg. Blanda gnocchi och spenat med salsiccia-ragun. Servera med tomatsallad och pecorino.