Gratinerad blomkål med stekt fläsk
Något svår att fånga på bild men oj så gott, ett substitut till vår berömda husmansrätt "fläsk med löksås"!Det var liksom inte igår jag åt det och om jag ska vara ärlig så hade jag aldrig i mitt liv fått för mig att ens komma på tanken att tillaga det heller, som ni kanske misstänker var det en av rätterna i veckans LCHF-kasse och precis som jag har nämnt tidigare är detta en del av tjusningen med att låta någon annan sätta menyn! Ni har kanske hört uttrycket "think outside the box" och det är något som åtminstone jag tycker är lättare sagt än gjort när det kommer till veckomenyn, ofta faller man in i samma gamla mönster och plötsligt kommer man på sig själv med att vecka in och vecka ut äta precis samma maträtter som man gjorde för flera månader sedan och det gör man om och om igen! En never ending story om man inte gör någonting åt det förstås! Vår största inspirationskälla är helt klart matkassen som vi prenumererar på!Recept (fyra portioner)2 blomkål1 gul lök1 dl vatten1 msk kycklingfond2 dl créme fraiche1/2 påse riven prästostca 650 gram rimmat fläsksmör, salt, svartpepparSätt ugnen på 225 grader. Dela blomkålen i mindre buketter. Koka i saltat vatten ca 3 minuter. Häll av och lägg i en smord form. Hacka lök och fräs i smör. Häll över vatten, kycklingfond och créme fraîche. Krydda med salt och peppar. Vänd ner riven ost i såsen. Häll såsen över blomkålen. Sätt in i ugnen ca 10-12 minuter. Stek fläsket (vi gillar det riktigt knaprigt) och servera till den gratinerade blomkålen.