grekisk bönsallad med färsbiffar
Den senaste tiden har jag känt att vi nästan missbrukat alla goda recept som jag har haft på lager så denna veckan blir det bestämt lite nytänkande i köket. Igår när vi var och "storhandlade" gav vi oss tusan på att vi innan vi gick ifrån butiken skulle ha ingredienser till åtminstone tre nya rätter som ingen utav oss tidigare testat och så blev det också. Först ut blev en fantastiskt god bönsallad som jag verkligen kan rekommendera, självklart uppfyllde den alla mina krav om att det:
- ska gå snabbt att tillaga,
- innehålla få ingredienser
- och smaka gott!
Matvrak som vi är tillagade vi även nötfärsbiffar smaksatta med sambal olek till salladen.Recept till 2 personer:100 g kokta vita bönor100 g kokta svarta bönor100 g kronärtskockshjärtan1 strimlad rödlök100 g fetaost½ dl svarta oliver12 cocktailtomater½ kruka finhackade basilikabladsalladsblad100 g keso mini, ev. låglaktos½ dl finhackade örter, t ex timjan, slätbladig persilja, basilika, rosmarinsalt och pepparSpola av bönorna och blanda med kronärtskockor, lök, smulad fetaost, oliver, halverade tomater, basilika och sallad. Vänd om ordentligt. Blanda keso och örter, smaka av med salt och peppar.Sjävklart kommer jag att dela med mig av kommande recept också, så håll tillgodo!!