grekisk kycklinggryta
En fullständigt översmaskig kycklinggryta, ju mer jag stoppade i munnen desto mer ville jag äta! Wow, jag blir allt lite imponerad över att man kan tillaga sådana här goda maträtter med så lite resurser och som dessutom går snabbt att tillaga, med andra ord en rätt som utan tvekar platsar i min receptbank här på bloggen. Ni finner som sagt fler recept under kategorin "mat", dock måste ni nog gå in via en dator för att komma åt kategorierna i menyn till höger för jag tror inte dessa fungerar ifrån telefonen.För er som är lite mer förtjusta i kolhydrater kan det rekommenderas att servera grytan med råris.Recept 1 rödlökca 600 g kyckling (vi använde ett helt kilo)2 aubergine1 msk oregano1 burk matyoghurt1 dl vatten2 dl grädde (vi använde matlagningsgrädde 15%)1 förpackning fetaost1 burk olivermatolja (vi använde olivolja)smör, salt, svartpepparSätt ugnen på 200 grader. Skiva löken och strimla kycklingen. Tärna aubergine och lägg i en ugnssäker form, blanda det med matolja, salt och peppar. Sätt in det i ugnen ca 15-20 min. Stek löken och kycklingen i smör, krydda med salt, peppar och oregano. Häll yoghurt, vatten och grädde över kycklingen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör ner den smulad fetaost och oliver. Servera med auberginen.