Grönkål, sötpotatis och vitkål - serverat med kyckling och toppat med persilja
Grönkål, sötpotatis och vitkål
Jag fortsätter på hälsospåret och försöker att få in så mycket näringsrika ingredienser som möjligt i matlagningen. Idag gjorde jag ett nytt recept med vitkål, grönkål och sötpotatis som bas och det blev faktiskt godare än förväntat. Därför åker det in här i mitt receptarkiv. Både jag och mannen skrollar i recept-kategorin när vi planerar veckomiddagarna. Det är så smidigt att ha alla våra goda recept samlade här i bloggen. Så till er som vill testa kommer receptet här:
Recept (2 portioner)
100g grönkål
100g vitkål
100g sötpotatis
200g kycklingstrimlor (vi la kycklingen i marinad och stekte separat)
2,5 dl kokosmjölk
2 msk citron
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1 dl persilja
2 msk olivolja
Strimla vitkålen och grönkålen och stek i olja tills allt blir mjukt. Salta och peppra under stekningen. Lägg åt sidan. Skala och riv sötpotatisen grovt på ett rivjärn. Finhacka vitlöken och stek tillsammans i olivolja i 5 min. Tillsätt citronsaften. Lägg tillbaks kålen och häll över kokosmjölken. Låt allt puttra ihop under omrörning. Servera med kycklingen och klipp över persilja.