Grönkål, sötpotatis och vitkål - serverat med kyckling och toppat med persilja

Mat

Grönkål, sötpotatis och vitkål

Grönkål, sötpotatis och vitkål

Jag fortsätter på hälsospåret och försöker att få in så mycket näringsrika ingredienser som möjligt i matlagningen. Idag gjorde jag ett nytt recept med vitkål, grönkål och sötpotatis som bas och det blev faktiskt godare än förväntat. Därför åker det in här i mitt receptarkiv. Både jag och mannen skrollar i recept-kategorin när vi planerar veckomiddagarna. Det är så smidigt att ha alla våra goda recept samlade här i bloggen. Så till er som vill testa kommer receptet här:

Recept (2 portioner)

100g grönkål

100g vitkål

100g sötpotatis

200g kycklingstrimlor (vi la kycklingen i marinad och stekte separat)

2,5 dl kokosmjölk

2 msk citron

1 tsk salt

2 vitlöksklyftor

1 dl persilja

2 msk olivolja

Strimla vitkålen och grönkålen och stek i olja tills allt blir mjukt. Salta och peppra under stekningen. Lägg åt sidan. Skala och riv sötpotatisen grovt på ett rivjärn. Finhacka vitlöken och stek tillsammans i olivolja i 5 min. Tillsätt citronsaften. Lägg tillbaks kålen och häll över kokosmjölken. Låt allt puttra ihop under omrörning. Servera med kycklingen och klipp över persilja.

Previous
Previous

En förfallen Dahliarabatt

Next
Next

Balans i livet och inre hållbarhet