italiensk kycklinggratäng

Mat

Håll i hatten vilken smaskig middag det blev igår afton, jag fortsätter mitt nytänkande och testar åtminstone en ny maträtt per vecka och den här måste jag verkligen rekommendera er att tillaga. Eftersom det är ett LCHF-recept så är väl tanken att man ska äta gratängen som den är fast vi kände att det behövdes lite råris vid sidan för att det skulle kännas komplett.IMG_1495RECEPTca 700g kycklingfilé1/2 zucchini3 tomater1 mozzarella1 burk creme fraiche1 1/2 dl grädde (vi använde matlagningsgrädde 15%)2 tsk sambal olek1/2 vitlök1 tsk paprikapulver1 msk torkad basilikanötter (vi valde såklart torrostade cashewnötter ifrån Nutisal)Salt & svartpepparSätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen i två delar så att de blir tunnare. Lägg dem i en smord form. Krydda med salt och peppar. Skär zucchinin, tomater och mozzarellan i skivor. Lägg skivorna omlott över kycklingen. Blanda ihop crème friache, grädde, sambal olek, riven vitlök, paprikapulver, basilika, salt och peppar. Häll blandningen i formen och grädda i ca 25min. Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö över den färdiga gratängen.

Previous
Previous

Lillördag

Next
Next

Oasis