köttfärs- och broccoligratäng
Vi brukar alltid handla hem mat för hela veckan på söndagar men denna söndagen orkade vi verkligen inte och vi hade dessutom noll inspiration till vad vi under veckan skulle tillaga så igår tog jag till min lilla "livlina" vad gäller tips på goda/enkla/snabblagade/nyttiga maträtter, nämligen min kollega Jessica som alltid ligger inne på den ena maträtten bättre än den andra och jag måste då säga att HÅLL I HATTEN vilken god gratäng!!Både jag och CJ ger den full pott inom samtliga kategorier ovan, det här kommer utan tvekan att bli en stående rätt på vår matsedel. Jag blir alltid lika glad när man finner en ny "standardrätt" till sin annars så uttjatade receptbok, ni finner ju som alltid mina recept under kategorin "mat" ute i högerspalten här på bloggen.RECEPT300g nötfärs (vi använde istället 500g)1 rödlök1/2 påse champinjoner1 broccoli (vi använde istället två)2dl vispgrädde (vi använde istället 3dl matlagningsgrädde, 15%)1 vitlöksklyfta1 burk krossade tomater1/2 påse riven ostca 1/2 påse babyspenat1 krm cayennepepparsalt & svartpeppar1. Sätt ugnen på 200 grader2. Bryn färsen i smör. Hacka löken och skiva champinjonerna, låt fräsa med de sista minuterna. Dela broccolin i mindre buketter.3. Fördela allt i en smord ugnssäker form.4. Blanda grädde med pressad vitlök och krossade tomater. Krydda med cayennepeppar, salt och peppar. Häll över blandningen i formen och grädda i ugnen ca 15min. Ta ut och strö över osten. Sätt in ytterligare 10min.5. Servera gratängen med babyspenaten.