köttfärsfyllda auberginer
Lite tisdagsinspiration som precis som alltid går i matens tecken, jag har kommit på mig själv att jag ett X antal tisdagar tillbaks valt att publicera matinspirerade inlägg vilket jag i framtiden även tänker fortsätta med. Jag vill ha en varierad blogg med en jämn kategorifördelning och ni som har följt mig ett tag vet nog redan att mina huvudkategorier är mat/träning/inredning/resor och mode. För att kunna ge Er ytterligare inspiration har jag nu signat upp för en Matkasse som från och med v.14 kommer att leverera nya smaskiga recept och som dessutom går i LCHF-dietens tecken, oj som jag längtar! Mer om detta när vår första kasse anländer! RECEPT2 auberginer1 gul lök250g svampca 500g nötfärs1 pkt krossade tomater1 burk crème fraiche1 msk chipotlepasta1/2 påse riven ost (vi råkade dock ösa på en hel påse)1/2 påse ruccolasmör, salt, svartpeppar (vi älskar ju kryddstark mat så vi öste även på cayennepeppar och tabasco)Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna på längden och gröp ur dem. Hacka löken och skiva svampen. Stek löken, svampen och innehållet ifrån auberginerna. Lyft ur grönsakerna ur pannan och stek köttfärsen tills den får fin färg, lägg i grönsakerna igen och krydda med salt och peppar. Slå på de krossade tomaterna och låt koka i några minuter. Vänd ner crème fraichen och chipotlepastan i köttfärsen, smaka av med salt och peppar. Fyll auberginerna med köttfärsen, toppa med ost och gratinera i ugnen i ca 10-15 min. Servera med ruccola.