Krämig chili con carne
Måndag och mitt sista kvartalsbokslut innan jag går på mammaledighet har nu dragit igång, efter detta bokslutet har jag nämligen bara två månadsbokslut kvar och sen är vi plötsligt inne i januari! Nu kan jag verkligen börja "räkna ner" och det känns helt overkligt!! Hur som helst, efter jobbet tog jag mig i kragen och stack bort till gymmet som jag inte har besökt på ungefär en månad nu och det var så otroligt skönt att äntligen få lov att träna lite, jag körde en halvtimme på crosstrainern samt lite rygg- och axel/bröst övningar och det kändes faktiskt riktigt bra. Håll tummarna på att jag kan fortsätta träna åtminstone ett par månader till!Kvällens meny består av ugnsrostade blomkålsbuketter (en favorit när det gäller substitut till ris!!) och en krämig chili com carne, fantastiskt gott! Jag kan verkligen rekommendera er att testa receptet, vi kryddar dock ganska mycket mer än vad jag angivit i receptet så tänk på det när ni tillagar och provsmaka efter hand så att ni inte får en alldeles för mesig con carne. Nu ska vi snart titta på Kalla Fakta och äta fruktsallad, sen ska jag försöka knåpa ihop ett outfitinlägg tills imorgon samt spåna lite på mitt barnvagnsinlägg som kommer upp i veckan...Recept (4 pers)1 gul lök1/2 solovitlök1/2 chili (vi använde två hela)ca 700g färs1 msk paprikapulver1 msk spiskummin1 burk krossade tomater1 msk tomatpuré1 1/2 dl grädde2 dl vatten2 msk kalvfond1 1/2 blomkål1 burk sojabönorsmör, salt, svartpepparSätt ugnen på 225 grader. Hacka lök, vitlök, chili. Fräs allt lätt i smör. Tillsätt färsen och stek tills allt är brynt. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och spiskummin. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, grädde, vatten och fond. Låt koka upp och sjuda ca 10 min. Dela blomkål i mindre buketter och lägg på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 15 min. Häll av och skölj bönorna. Rör ner dem i grytan, smaka av med salt och peppar. Servera chilin med den rostade blomkålen.