krämig chili con carne - LCHF style

Mat

IMG_4543Alltså MY GOD, igår lagade vi mat för första gången på typ fyra veckor och jag tror aldrig en middag har smakat så förbaskat gott förut! Eftersom vi var mitt inne i rivningsprocessen av köksrenoveringen sist vår matkasse levererades valde vi att frysa in råvarorna tills dess att vi åter igen fick tillgång till spisen och igår var det alltså dags!Vi valde att tillaga den krämiga chili con carnen som serverades med ugnsgratinerade blomkålsbuketter och jag bara måste dela med mig av det här receptet! Varför har vi inte själva kommit på att tillaga blomkålsbuketter i ugnen?! Det var helt klart det perfekta substitutet till ris!IMG_4546Recept (4 pers)1 gul lök1/2 solovitlök1/2 chili (vi använde två hela)ca 700g färs1 msk paprikapulver1 msk spiskummin1 burk krossade tomater1 msk tomatpuré1 1/2 dl grädde2 dl vatten2 msk kalvfond1 1/2 blomkål1 burk sojabönorsmör, salt, svartpepparSätt ugnen på 225 grader. Hacka lök, vitlök, chili. Fräs allt lätt i smör. Tillsätt färsen och stek tills allt är brynt. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och spiskummin. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, grädde, vatten och fond. Låt koka upp och sjuda ca 10 min. Dela blomkål i mindre buketter och lägg på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 15 min. Häll av och skölj bönorna. Rör ner dem i grytan, smaka av med salt och peppar. Servera chilin med den rostade blomkålen. 

Previous
Previous

Julklappstips - ge bort en matkasse!!

Next
Next

Första Advent