Krispig laxsida med oliver och kapris

Mat

Krispig laxsida

Krispig laxsida med oliver och kapris

För några helger sedan bjöd vi på denna smaskigt grillade laxsidan med oliver och kapris. Det är andra gången som vi tillagar den på kort tid. Just fisk är vi så himla dåliga på att tillaga för fantasin tryter verkligen. När jag fick syn på detta receptet i ICAs Buffé-tidning var jag därför inte sen på att testa. Den kan varmt rekommenderas!

Recept 6 personer

1 hel laxsida ca 1kg

2 msk dijonsenap

2 1/2 dl panko

1 riven vitlöksklyfta

3 msk kapris

10 hackade gröna oliver

3 msk pinjenötter

1/2 dl hackad persilja

1/2 dl olivolja

1 citron

salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader (vi grillade dock vår på grillen). Lägg laxen på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med senap och krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Blanda panko, vitlök, kapris, oliver, nötter och persilja noga med olja, 2krm salt och 2 krm peppar. Täck laxen med blandningen. Skiva citronen och lägg runt. Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills laxen är gyllene och innertemperaturen är 52-56 grader.

Previous
Previous

Höstevent på Studio Sofie - 27/9

Next
Next

Spetsklänning - en rosa dröm