Kyckling med smörad tomatguru
Recept (4 portioner):1 msk soja4 tsk sambal oelek (vi använder några matskedar)1/2 dl chilisås2 pkt kycklingdrums2 broccoli12 dl vatten1 burk körsbärstomater (konservburk)1/2 msk basilika torkad1/2 citronca 100 g smörSalt, svartpepparSätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop soja, sambal oelek och chilisås. Krydda kycklingen med salt och peppar. Gnid in den i marinaden, lägg på en plåt och sätt in i ugnen ca 30 minuter. Dela broccolin i mindre bitar. Skala och riv stammen. Bryn broccolin (inklusive den rivna stammen) i smör, krydda med salt och peppar. Häll över vatten, körsbärstomater, basilika och citronsaft. Låt sjuda ca 5 minuter. Rör ner smör i tomatgurun, smaka av med salt och peppar. Servera ragun till kycklingen.