Tareq Taylors kycklinggratäng

Mat

Kycklinggryta

Recept (härifrån, ursprungligen från Tareq Taylors kokbok)

Kycklingfilé (i ursprungsreceptet är det kycklinglårfiléer med skinn)

flingsalt, nymald svartpeppar

10 soltorkade tomater i olja

1 vitlöksklyfta

½ färsk röd chilifrukt, utan kärnor

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad oregano

3 dl kycklingbuljong

1½ dl vispgrädde

1 dl fint riven parmesanost

Till servering: 

8 körsbärstomater

färsk basilika

kokt pasta

1. Värm ugnen till 180°, varmluft eller 200° vanlig ugn. 2. Fräs kycklingen på medelvärme i smör tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform. 3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt. 4. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter. 5. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min. 6. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen. 7. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.

Previous
Previous

Ribersborgsstranden och sjukstuga

Next
Next

Vår årliga äppelskörd