Lättlagat - pasta med salamichips
I fredags testade vi ett lättlagat pastarecept som jag hittade i tidningen Buffé. Det fick helt klart godkänt och det var gott med lite variation till vad vi brukar äta. Ett tips är dock att köpa en lagom stark salami. Min man gick bananas och tog en superstark korv som Ludwig inte ens kunde äta och då är han van vid kryddstark mat.
Lättlagat recept
2 vitlöksklyftor800g körsbärstomaterca 80g tunt skivad salami300g pasta1 dl riven parmesanostolivoljasalt, svartpepparfärsk basilika att toppa medSätt ugnen på 225 grader. Krossa vitlöksklyftorna. Blanda tomaterna med 2 msk olja, t tsk salt och 2 krm peppar och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min. Stek salamiskivorna krispiga i olja på medelhög värme (våra blev något brända, haha). Låt rinna av på hushållspapper och spara oljan du stekt i. KOka pastan. Häll av och spar lite pastavatten. Blanda tomaterna (även såsen) med pastan och lite pastavatten. Toppa med parmesan och basilika. Ringla över lite av oljan som du har stekt i.