LCHF moussaka

Mat

Idag bjuder jag på ett av våra favoritrecept när det kommer till vardagskost, den tar en stund att tillaga men sen har man ju mat för flera dagar så det är helt klart värt besväret. Det här receptet har jag delat vid ett tidigare tillfälle men det var längesedan nu och det är värt att posta igen! Smaklig spis!Recept:2-3 st aubergine, skivadeKöttfärssås:600g köttfärs (vi använde ett helt kilo)2 st gula lökar, hackade1-3 vitlöksklyftor0,5 tsk sambal olek (vi som älskar starkt hällde betydligt mycket mer!)1 tsk spiskummin1 msk oregano1-2 tsk paprikapulverBuljong eller fond3 msk tomatpuré1-2 dl vattenOstsås:2 dl matlagningsgrädde2 dl riven ost0,5 dl parmesanostSalt, vitpeppar, muskotnöt3 st äggulorSkiva auberginerna och stek dem i olja/smör. Salta och peppra, lägg åt sidan. Fräs köttfärsen och löken, tillsätt de andra ingredienserna och låt köttfärssåsen puttra tills den tjocknar något. Koka upp grädden till ostsåsen, dra kastrullen åt sidan och rör ner ost och kryddor. Låt såsen svalna en smula och blanda ner äggulorna. Varva aubergineskivor och köttfärssås i en ugnssäker form och häll oströran över. Gratinera vid 175 grader i ca 20-30 min. Servera med bladspenat.

Previous
Previous

Gravid vecka 23 - en besvikelse!!

Next
Next

Autumn look