Middagsinspiration
Jag tycker vi kickar igång denna veckan med lite middagsinspiration, jag och CJ tillagade veckans sista maträtt i LCHF-kassen så sent som igår och jag måste säg att det var en perfekt "söndagsmiddag". Ett substitut till kött och potatis som vi annars aldrig tillagar här hemma, tro det eller ej men savojkålen funkade alldeles ypperligt istället för tunga kolhydrater som lägger sig som en klump längst ner i magen.Recept (4 portioner)700g fläskytterfilé1 tsk torkad timjan1 tsk rosmarin1 pkt persilja1 savojkål3 dl grädde1/2 dl vatten1/4 citronSmör, salt, svartpepparSätt ugnen på 175 grader. Gnid in köttet med salt, peppar, timjan och rosmarin. Bryn i smör och lägg i en ugnssäker form och sätt i ugnen ca 20 min. Hacka persiljan och strimla kålen. Fräs kålen i smör i en stekpanna ca 6-8 min. Häll grädde och vatten på kålen. Låt småkoka ca 5 min. Vänd ner hackad persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor och servera till kålen.