omelett med spenat och svamp
Alltså, det blir inte alltid som man tänkt sig men en sak är då säkert och det är att ibland kan det enklaste vara det absolut godaste. Vi fick för oss att laga omelett till middag, sen att det istället resulterade i scrambled eggs spelar ju ingen roll för det var lika gott för det.RECEPT5 ägg3 msk vatten1/2 gul lök1/2 påse champinjoner1/2 påse spenat ( vilket vi i och för sig glömde bort)1/2 påse riven ost1/2 påse ruccola1 tomat1/2 ask mandlar (självklart ifrån Nutisal)salt & peppar1 msk smörVi valde dessutom att addera lite stekt korv (90% kötthalt) vid sidan om.Vispa äggen och 3 msk vatten lätt med en gaffel, krydda med salt och peppar. Skala och grovhacka löken. Skiva champinjonerna. Hetta upp en stekpanna med smör och stek tills det börjar bli mjukt. Tillsätt sköljd spenat och låt fräsa ytterligare någon minut. Krydda med salt och peppar. Häll över äggsmeten och stek på medelvärme. Tillsätt osten och den hackade tomaten. Peta lite i smeten med en gaffel så att den rinner ner till botten och stelnar. Servera med ruccola och mandlar.