Recept smörgåstårta

Mat

smörgåstårta

Recept smörgåstårta

I helgen vankades det 3års-kalas för Ludwig och dagen till ära gjorde jag min livs första smörgåstårta. Vi hade verkligen idétorka på bjudrätter och vill gärna tillaga något som vi inte redan har bjudit på. Det blir nämligen lätt att man gör samma rätter hela tiden. När vi har bjudning vill vi dessutom göra något som går att förbereda innan. Vi vill helst inte stå i köket utan istället fokusera på att umgås när vi väl har gäster. Efter tips från Karin blev det helt enkelt hennes (eller rättare sagt hennes killes) smörgåstårtsrecept och det blev verkligen en hit!

Jag förstår att ni är många som är på jakt efter smörgåstårtsrecept för jösses så många som bad mig om att dela receptet. Till och med min kära man som är ganska skeptisk till smörgåstårta tyckte att den blev jätte god. Precis alla fyllde på sina tallrikar en extra gång och det är väl ändå ett bra betyg! För en gångs skulle blev det en smörgåstårta som inte är sådär sliskigt kladdig, jag gillar inte när det är för mycket av det goda. Denna var precis lagom av allt.

Recept smörgåstårta

1,5 paket formfranska

3 burkar tonfisk i olja

2,5 dl majonäs

5 dl vispgrädde

1,5 dl bostongurka

3 hg skinka (jag köpte källarrökt skinka i charken)

Lite purjolök (ca 2 cm)

Jag använde 10 bitar bröd per lager, skär bort kanterna.

Ett lager bröd: Rör ihop tonfisk, 1dl majonäs, 1dl grädde och finhackad purjölök. Bred över

Ett lager bröd: Rör ihop hackad skivad skinka (ca 0,5 cm stora), 1,5 dl bostongurka, 1,5 dl majonäs, 2,5 dl grädde. Bred över

Ett lager bröd: häll över resten av grädden på brödet. Jag var noga med att pensla på alla brödbitarna.

Låt gärna tårtan stå tills dagen efter och garnera den precis innan servering.

Garering:

Ett lager sallad, ca 5oog räkor, 5-6 ägg, paprika, coctailtomater, gurka (det glömde visst jag) och citron.

Previous
Previous

Kalas för Ludwig

Next
Next

Elsa 13 månader