Restaurangtips i Toscana

När man reser är det lätt att fokusera på sevärdheter, landskap och klimat – men sanningen är att matupplevelsen är minst lika viktig som själva resmålet. Smaker, dofter och lokala rätter kan bära med sig minnen som är minst lika starka som bilderna vi tar. Att sitta på en liten restaurang i en gränd, smaka något man aldrig ätit förut, eller att få in en perfekt espresso på ett italienskt café – det är sådant som gör resan levande på riktigt…


Maten berättar också något om platsen. Den speglar kulturen, människorna och historien. Genom maten lär vi känna ett land på djupet – oavsett om det är en enkel gatukiosk i Bangkok eller en stjärnkrog i Paris. Så nästa gång du planerar en resa – låt smaklökarna få styra minst lika mycket som kartan.

I somras när vi spenderade en vecka i Toscana var vi noga med att på förhand göra research, just för att maximera oddsen till att få den absolut bästa smakupplevelsen. En restaurang i Chianti som hade fått högt betyg var Ristorante Nuvolari och det visade sig att det skulle bli vår absoluta favorit av alla restauranger vi testade under vår Italien-resa. Inte bara maten smakade otroligt gott här utan restaurangen var dessutom precis sådär italienskt charmig som man önskar. En härlig innegård med små gulliga bord klädda i röd-/vit rutiga dukar. Restaurangen låg dessutom lite avskiljt så utan att göra research hittar man knappt hit.

Ett restaurangtips från mig helt enkelt, ifall ni är på genomresa och vill säkra en god matupplevelse!

Next
Next

Skidsemester i Alperna - ett återbesök i Zell am See Kaprun och Hotel Stadt Wien