saffranskryddad fisksoppa
Alltså jag finner inga ord för den här soppan, så himla enkel att tillaga men ändå så lyxig till smaken. Vi festade till på den här en vanlig måndag och var båda fullständigt eniga om att det här får bli vår nästa "bjudrätt" när det vankas besökande middagsvänner. Jag är såld!RECEPT400g torsk300g laxfilé150g räkor1 st purjolök1 st vitlöksklyfta3 msk hummerfond (Touch of Taste)2 dl vatten2,5 dl matlagningsvin, vitt2,5 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche1 pkt saffran1 tsk salt0,5 krm svartpeppar1 tsk timjan1 tsk basilikaolivoljaSkär fisken i 3cm kuber. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraîche och låt sjuda i 10min. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna. Servera gärna med en bit bröd.