Smaskig vardagsmat!
Ny vecka innebär nya tag med vardagskosten, eller hur brukar det låta hemma hos er? Vi säger alltid samma sak efter helgen, att på måndag ska vi ta tag i det igen men om jag ska vara ärlig så förstår jag inte riktigt varför man ska äta så man nästa spricker under helgen för att sedan så snart måndagen är här börja veckan med ett sämre samvete.Nåväl, veckan har börjat bra för oss och i vanlig ordning är det Mat&Ro's recept som stillar vårt samvete från helgens hetsätande! Det känns så skönt de veckorna man har matkasse, det är som en stor sten som lättar ifrån alla vardagsbestyr och man får så mycket mer tid över till annat. Den här veckan har vi dock ingen matkasse men jag vill ändå passa på att dela med mig av rabattkoden som ger er 200kr rabatt när ni beställer en valfri matkasse från Mat&Ro's hemsida, ni anger bara koden THESSAN i meddelande-fältet längst ner på beställningssidan. Välj att betala med faktura (skickas som pdf-fil i mejlen) så regleras rabatten direkt, om ni väljer att betala med kort regleras rabatten först vid andra matkassen.Chorizo och broccoligratäng:Recept (4 personer):2 broccoli (nästa gång kommer vi ta fyra broccoli)1/4 spetskål (nästa gång kommer vi ta en halv eller till och med en hel)1/2 gul lök2 pkt chorizo2 tsk rosmarin3 dl grädde1 msk kycklingfond1/2 påse riven prästostSmör, salt, svartpepparSätt ugnen på 200 grader. Dela broccolin i mindre buketter och riv stammen på den grova sidan av rivjärnet. Strimla kålen och hacka löken. Skiva korven. Fräs grönsakerna och korven med smör i en stekpanna, krydda med salt, peppar och rosmarin. Häll över grädde och fond, låt koka upp någon minut. Häll ragun i en smord ugnsform. Toppa med ost och sätt in i ugnen ca 10-12 minuter eller tills gratängen har fin färg. Smaklig spis!