Snabblagad middag
Alltså den här maträtten blev en hit för hela familjen. Ludwig åt TRE portioner och det om något är ett bra betyg för en maträtt! Jag avskyr när man har stått och lagat en god middag och han bara precis petar i maten. Matlagningen blir så mycket roligare när man ser att just Ludwig äter med god aptit. Så till er med småbarn borde ni verkligen testa den här pastan. Det är dessutom en snabblagad middag som man kastar ihop den i ett nafs! Precis som jag vill ha det!
Jag insåg dock i efterhand att vi borde serverat maträtten med tex lite ruccola, vi hade inget grönt alls i kylskåpet så det fick bli en "avskalad" matbild på en snabblagad middag. Ni får helt enkelt gå på mitt omdöme snarare än en lockande matbild.
Recept 4 portioner:
400g pasta
600g kycklingfile´
2,5dl matlagningsgrädde (eller om man hellre vill ha vispgrädde)
140g soltorkade tomater
100g parmesantost
2st vitlöksklyftor
1msk olivolja
0,5 tsk torkad basilika
1 msk kycklingfond buljong
Salt och peppar
Börja med att koka upp pastan. Strimla kycklingfilén och de soltorkade tomaterna. Skala och riv vitlöken. Bryn kyckling, vitlök och basilika till en fin stekyta. Tillsätt soltorkade tomater och stek ihop. Tillsätt fond, grädde och 1/2 dl av pastavattnet och låt det koka upp i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Sila av pastan och blanda med kycklingsåsen. Avsluta med att vända ner den rivna parmesanosten och servera direkt.
Fler tips på recept finner ni här (klick), här (klick) och här (klick).