Söndagsmys

Mat

Första advent, visst är det mysigt? Här hemma strömmar julmusiken ut från högtalarna, CJ står i köket och lagar middag och senare ikväll ska det advents-pyntas till fullo. Själv har jag haft en över-hektisk helg och knappt varit hemma överhuvudtaget, tidigare idag mötte jag upp en fotograf för outfitsplåtning och efter det for jag raka vägen hem till Linda där resten av dagen har spenderats. Jag hoppas på att få lite bilder skickade till mig redan ikväll så att jag hinner förbereda nästa veckas outfitinlägg men fram tills dess tänkte jag i varje fall inspirera er med ännu ett smaskigt LCHF-recept som vi fick i denna veckans matkasse, jag älskar ju paj och den här blev inget undantag! Köttfärs och pajdeg är ett vinnande koncept här hemma!IMG_4303Recept (4 pers)3dl mandelmjöl1/2dl skalade sesamfrö1 msk fiberhuskca 40g smör6 äggca 250g champinjoner1/2 gul lök1/2 solovitlök1 tsk torkad timjanca 600g färs3dl grädde1 påse mozzarellaostSalt, svartpepparSätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, sesamfrö och fiberhusk. Tillsätt smör och 1 ägg, blanda till en jämn deg. Tryck sedan ut degen i en smord pajform och grädda i ugnen ca 8 min eller tills den fått lite färg. Skiva svamp, lök och vitlök. Stek färs, lök, vitlök och svamp i smör tills det har en gyllenbrun färg. Krydda med timjan, salt och peppar (nästa gång kommer vi krydda mer). Lägg blandningen pajskalet. Vispa ihop resten av äggen och grädde. Krydda med salt och peppar. Häll sedan äggstanningen över köttfärsen (nästa gång kommer vi nog bara köra med ungefär lite mer än hälften av äggstanningen). Fördela osten ovanpå, grädda i ugnen i ca 25-30 min eller tills äggstanningen har stannat. Servera med sallad.

Previous
Previous

Cozy knitwear

Next
Next

Black Friday, NA-KD