Svampfylld köttfärslimpa - en favorit i veckans Matkasse
Alltså spana in vår kyl, hur fräsch ser inte den ut då?? Till min stora glädje möttes jag av Mat&Ro's leveransbil när jag kom hem ifrån jobbet igår, så himla smidigt och så spännande varje gång man tittar ner i kassen för att se vilka ingredienser veckans matkasse kommer att bestå utav.Jag blev extra nyfiken på den gröna saken som nästan påminner om ett korallrev till formen, jag hade nämligen aldrig sett en Romanesco (en korsning mellan broccoli och blomkål) förut och heller aldrig ätit någon! Till min stora förtjusning kan den nu titulera sig som en av mina absoluta favoritgrönsaker och jag kommer helt garanterat att köpa hem den i fortsättningen också!Kvällens meny bjöd på svampfylld köttfärslimpa som fick hela fem av fem stjärnor av både mig och CJ, nu är det visserligen lite svårt att tillaga sådana här rätter i vår gasspis men jag har förhoppningsvis tjatat klart om den där spisen för nu ÄNTLIGEN har jag fått beviljat en ny och det blir dessutom en eldriven ugn som jag så länge har argumenterat för!! Nåväl, jag kan tänka mig att köttfärslimpa får sådär smaskigt krispig yta när man tillagar den i en vanlig ugn och man slipper även brända grönsaker på vänster sida av ugnen!Recept (4 personer):1 påse champinjoner1 gul lök1 tsk torkad timjan2 morötter1 romanesco1 paprikaCa 600g köttfärs1 ägg3 dl grädde1 msk kalvfond1 dl vattensmör, salt, pepparSätt ugnen på 200 grader. Skiva svamp och lök. Bryn smör och krydda med timjan, salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna något. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Dela Romanesco i mindre buketter. Skär paprika i stora klyftor. Blanda färsen med hälften av svampen och ägg, krydda med salt och peppar. Forma smeten till en limpa och lägg i en smord ugnsform. Lägg alla grönsakerna runt limpan (jag rekommenderar att lägga limpan och grönsakerna i separata formar), ringla över olivolja och kredd smed salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 25-30 minuter. Koka upp grädde med fond och vatten, tillsätt resterande svamp och låt sjuda i ca 10 minuter. Servera limpan och grönsakerna med svampsåsen.