Tacogratäng - LCHF style

Mat

IMG_2617Vi har insett att vi är väldigt svaga för färsrätterna i Mat & Ro’s LCHF-kasse, det är ofta lite “fredags-feeling” över dessa men vi (läs: CJ) väljer alltid att tillaga dem redan på måndagen och vad kickar igång veckan bättre än en “fredagsrätt”?? Den här gratängen är en sådan måltid som vi definitivt kommer att fortsätta tillaga även då vi inte prenumererar på matkasse och självklart vill jag dela med mig av receptet även till er!IMG_2635För er som har eldriven spis kan jag tänka mig att den blir än bättre för med gasugn får man inte riktigt till den där krispiga ytan på osten (som jag älskar) eftersom värmen enbart kommer underifrån, något som jag tycker är oerhört frustrerande!Recept (4 personer):ca 600 g köttfärs1/2 msk spiskummin2 tsk paprikapulver1 tsk torkad oregano1 tsk chilipulver2 msk tomatpuré1 dl vatten1 paprika1 gul lök2 dl créme fraiche1 pkt philadelphia1/2 påse riven ost1 gurka1 rödlök2 tomater1/2 påse ruccolaäppelcidervinägerolivoljasalt, pepparSätt ugnen på 200 grader. Bryn köttfärsen och krydda med spiskummin, paprika, oregano, chili, salt och peppar. Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt koka ihop i ca 3 min. Tärna paprika och lök, blanda med créme fraîche, salt och peppar. Bred ut philadelphia i botten på en ugnsform. Lägg i köttfärsen och bred över créme fraîche blandningen. Toppa med riven ost och sätt in i ugnen ca 15 min eller tills gratängen har fin färg. Tärna gurka, skiva lök och dela tomat. Blanda alla grönsaker med ruccola, vinäger och olivolja. Servera tacogratängen med salladen.

Previous
Previous

Eatery Social Taqueria

Next
Next

Nytt Bloggkontrakt