tapas

Mat

Tapas är som ni säkert redan vet en stående favorit om ni frågar mig, åtminstone när man är ute och äter på restaurang för du får möjligheten till så många olika smakupplevelser. Ibland kan det vara förbaskat gott även hemma, dock tar det ju sin lilla stund om man nu vill ha lite mer "lagade" tapasrätter och inte bara nöjer sig med kallskuret och ost. För några helger sedan gick vi bananas i köket och ansträngde oss till det yttersta för att få ihop ett väldukat tapasbord och se hur festligt det blev. Jag tänkte därför bjuda på några favoriter vid tapasbordet, ni finner recepten nedan.Jag kan ju lugnt intyga att det tog LÅNG tid innan vi var färdigätna, haha!IMG_1530IMG_1536Kycklingburgare i miniformat med currymajjo2 dl majonäs0,5 msk curryvalfritt bröd, vi använde ett riktigt grovt700 g kycklingfärs0,5 gul lök0,5 vitlöksklyftasalt, svartpepparSallad, tomat, gurkaPankoströbrödBlanda majonäs och curry, ställ svalt. Skär brödet i lagom stora skivor, stek dem frasiga i smör och lägg dem på galler. Lägg kycklingfärsen i en bunke. Riv lök och pressa vitlök och blanda med övriga ingredienser. Forma små burgare och vänd i pankoströbröd. Stek i smör och olja på medeltemperatur tills burgarna fått fin färg. Montera miniburgarna och servera.IMG_1537 IMG_1553 IMG_1556 IMG_1569Taco-quesadillas1 dl köttfärs, stekt och kryddad med taco- eller fajitakrydda2 st tortillas1 dl riven ostStrö över den stekta köttfärsen och riven ost på ett av bröden, lägg på det andra brödet som ett lock och kläm till. Rosta quesadillan i en het och torr stekpanna i ca 1,5min på varje sida. Vänd försiktigt med en stor stekspade så att inte fyllningen halkar ut. Dela quesadillan i 6 delar och servera på fat med salsa att skeda på.IMG_1570 IMG_1572Pimentos de Padron (grön paprika): stek paprikan väl i olja, addera rikligt med havssalt. 

Previous
Previous

plåtning för tidningen Metro

Next
Next

business