torskpaket

Mat

Jaha, då var det dags för veckans "matinspirations-inlägg" och denna gången tyckte jag att det skulle sitta fint med en lite roligare fiskrätt för vad är väl tråkigare än att laga torsk?Torsk i sig är ju ganska smaklöst så det gäller att addera de rätta tillbehören vilket den här maträtten lyckas riktigt bra med, dock kommer jag vid nästa tillfälle att lägga till lite mer färskost samt riva i en bit pepparrot i röran för att få lite mer sting i smaken...IMG_1097IMG_1102 RECEPT4 bitar torskrygg á 150g1 palsternacka2 morötter200g Arla Köket färskost rucola & pesto1 tsk saltpressad saft av 1 citron75g sockerärtor70g ruccola2msk sesamfrön1 krm vitpepparSätt ugnen på 150 grader. Skala rotfrukterna, lägg en morot åt sidan. Grovriv resten och rör ihop med färskosten. Klicka röran mitt på 4 ark bakplåtspapper. Lägg på fisken. Salta och häll över hälften av citronsaften. Vik ihop ändarna till paket. Baka fisken i mitten av ugnen i ca 20min. Gör långa remsor av moroten med en potatisskalare. Strimla sockerärtorna. Blanda morot, sockerärtor, ruccola, sesamfrön, vitpeppar och resten av citronsaften. Servera till fisken.Vi hade dessvärre lite kommunikationsproblem i köket så vi råkade riva i båda morätterna samt TRE palsternackor i röran vilket förmodligen var anledningen till att vi upplevde att vi skulle behöva lite mer färskost för att få till den perfekta smaken/konsistensen.

Previous
Previous

back on track

Next
Next

en födelsedagsfest av rang