Ugnsbakad lax med fetaostkräm

Mat

IMG_5850Det har varit lite si och så med middagsinspirationen här på bloggen den senaste tiden, vi har helt enkelt inte kommit i fas med rutinerna efter midsommar och lägg där till att det nu är kvartalsbokslut!! Nåväl, igårkväll var det fullt fokus på rapporteringen så träningen brann helt inne till förmån för kvällsjobb hemifrån. Kvällar som denna brukar jag alltid unna mig ett glas rött eller två, det blir liksom nästan lite festligt att jobba då! Kvällen till ära åt vi en av mina favoriträtter, nämligen ugnsbakad lax med fetaostkräm och rotfrukter. Den här maträtten får jag aldrig nog utav och den är dessutom superenkel att tillaga!Recept:4st laxfiléer10st soltorkade tomater i olja150g fetaost3msk solrosfrön (dessa skippar vi om vi inte redan har det hemma)1st vitlöksklyfta, pressadSätt ugnen på 200 grader. Mosa fetaosten med en gaffel i en skål. Skär tomaterna i bitar och tillsätt dessa. Lägg i solrosfrön, vitlök och peppar. Lägg laxen i en ugnsform med toppingen ovanpå. Gratinera i ugnen i ca 20 min. Servera med ugnsrostade rotfrukter eller varför inte en sallad?

Previous
Previous

Be Cool!

Next
Next

Classy